Tiden går fort när man har Erica hos sig

Det är fredag idag, Ericas sista dag i Västerås. Känns ganska sorgligt faktiskt, med tanke på att de här fem dagarna har gått sjukt fort också! Kul har jag haft, minst sagt! Men vi ses nog säkert snart igen gullet min.

Ankan låg ju, om jag inte nämnde det, också över här från idag till igår, så vid ett tiden bestämde vi oss alla tre för att luncha på Spicy. Kan ju säga att jag aldrig mer tänker ta friterad kyckling igen. Min mage mår inte så värst bra just nu och kommer väl sprängas i stort sett vilken minut som helst. Kul det känns, när man ska sitta i en bil till och från Uppsala. Mm, myspys.

Kommer komma hem runt åtta tiden ikväll kanske, och kan jag säga att då kommer jag ägna kvällen till att göra absolut ingenting. Kanske titta på idol eller hockey, har inte riktigt bestämt mig än. Tv blir det nog iaf, och kanske någon mumsig pizza (fast som jag mår just nu så är inte sådan fetmat sådär jättefrestande).

Om 10 min åker vi, så måste nog sätta punkt för det här inlägget här.

XOXO /R

Bildbevis


Snön höll sig längre än till kl 06.00 idag.
"Den vintertid nu kommer..."

Party a là Helene


Jag är i centrum, självklart.

Kom hem för drygt en timma sen från Helene's fest. Blev nyktert för min och mina flickors del om jag inte nämnde det innan, men det gick ändå.
Tyvärr finns det vissa människor som sjunker så lågt och säger till i sista stund att de inte kan komma när någon verkligen kämpat med att få igång sin egen födelsedagsfest. Och extra lågt är det när man är tvungen att ringa personen i fråga för att få reda på att de inte kommer. Dålig stil människor, jäkligt dålig stil...

Själv fick jag rätt så trevligt ändå, trots det nyktra tillståndet. Alla blev ju sociala efter en stund, så kvällen blev inte helt misslyckad! Hoppas bara Erica tyckte likadant, med tanke på att detta var hennes sista kväll i Sveriges sjätte största stad (skrytarn, hell yeah!).

Nu vill Duckface in på sin msn, bilddagbok osv. Hennes vilja är min lag.

XOXO /R

"Ute faller snö..."


Just nu när jag skriver detta inlägg så har den första snön anlänt till Västerås! (Och i stort sett i hela Sverige.) Även t.o.m i England har den första snön tillkommit, om man nu ska tro på vad Farre säger.
Jag tycker inte om kyla, men snö är nånting jag verkligen älskar. Speciellt nyfallen nysnö, och små snöflingor, mwihi.
Nog för att jag vet att den här snön kommer vara så gott som borta till imorgon bitti, men man kan alltid njuta av detta tillfälle.
(Och alltid önska att snön håller sig lite längre än till strax efter kl 06.00 imorgon...)

Förutom att det snöar samtidigt som jag skriver detta inlägg, så plattar Ankan håret på mig just nu. Hon sa precis att hon tyckte jag har fått långt hår, men jag vet inte riktigt om jag håller med om det där. Själv har jag funderat på att införskaffa löshår, mest för att göra håret tjockare. Men tror inte jag har tillräckligt med ekonomi, eller ork, för att sätta den planen i verket.
Löshår? - Nej, inte för tillfället. Och när jag tänker efter, så har nog Ankan rätt. Mitt hår har blivit rätt långt.

Hur som helst, nu är hon klar så vi ska börja kila oss mot Bäckby och Helene's fest.

XOXO /R


Mmm...


Ordet nyttig existerar inte när man har en Haparandaunge hemma hos sig. Just nu t.ex sitter jag och knaprar på en alldeles orginell 200 grams Marabou. Tror inte jag ätit en sådan på kanske ett helt år (bara det säger väl nåt om hur nyttig jag varit tidigare). Kan inte tänka mig att bara för en vecka sedan så var jag jättenoga med att godis och andra onyttigheter endast åts på helgerna, samt att jag var ute och motionerade i stort sett varje dag.
Jag tror inte vi ska gå in på hur det sett ut den här veckan...

Imorn åker Erica hem till sitt vinterland, vilket gör mig väldigt ledsen. Jag har funderat lite på hur jag vill hon ska få spendera sin sista kväll i Västerås och kom fram till att Helene's Halloweenfest inte skulle sitta helt fel. Dock har det varit lite fram och tillbaka om den går av stapeln, men som det verkar just nu kommer partyt bli av. Temat är skräck/komedi, men jag har så himla dålig fantasi när det gäller maskerader. Att klä ut sig ligger inte direkt på en första plats i min "tycker om att göra" lista. Jag och Erica kom däremot överens om att det räcker med att vi går precis som vi är (jag är komedi, hon är skräck).

Min tur att duscha!

XOXO /R

Dagens inköp


väldigt dålig bildkvalité, men kameran är trasig så fick ta med mobilen.
 
Blå tunika - Gina Tricot
Svart tunika - Cubus
Örhängen - Glitter
L´oreal Infallible Foundation - Cubus
Svea mössa - Nya Thulins

Het potatis

Som jag nämnde tidigare, så försvann mitt inlägg om gårdagen igår. I det ögonblicket, då mitt långa inlägg var borta ur världen och klockan hade passerat långt efter midnatt, så hade jag verkligen ingen ork att skriva om alltihopa. 
Kort sammanfattning: Jag var och tränade hos min sjukgymnast igår, där hon även berättade att under de tre närmsta veckorna kommer jag få träna på gymmet gratis 2-3 ggr i veckan. Det gillar Rebecca, väldigt mycket. 
Efteråt hade jag och Erica varit i stallet och tagit hand om min Pelleskrutt, men även umgåtts med alla hästflickor som existerar där. Kan även nämna att om Erica får för sig att aldrig mer återvända till Västerås kan stallet ta på sig den skulden ("Ni är höga 24/7!").
Nej Erica, vi stallmänniskor är så skötsamma av oss.
*hostattacker*
På kvällen hade Ankan, Josse och Ida vägarna förbi och vi hade en liten tjejkväll blandad med tacos, skratt och skvaller. En helt typisk tjejkväll med andra ord.

Idag däremot har det varit stan för hela slanten, och lyckades få med mig lite mer i shoppingpåsarna än i förrgår. 7 h med shopping resulterades i två tunikor, ett par örhängen, ny foundation och matildas present (surprise, surprise).
Jag valde även att följa den vilda fjortis strömmen och inkasserade en svea mössa (herregud).
Mammsi skulle betala sa hon, så jag kunde inte låta bli. Hehe...

Alldeles strax ska jag leka frisör och färga Ericas hår, men innan dess måste jag få ge VIK en eloge efter att ha vunnit bortamatchen mot Bofors igår kväll med 3-6. Detta innebär att våra gulsvarta spelare nu avancerat sig till en fjärdeplats i tabellen, förbi Mora och AIK.
Snart är vi med i striden om topp 3! (Och förbi Malmö, Wictor)

Nu är det bäst för blogg.se att det här inlägget inte försvinner!
Det gjorde det inte heller.

XOXO /R 


&/&#/(&#/%&#

Hade precis skrivit ett långt inlägg om hur min dag varit idag.
Ett bra inlägg t.o.m, ett bra inlägg enligt mig, för att vara mig.
Jag finslipade de flesta av meningarna och tittade igenom så alla ord var korrekta.
Jag tryckte på "Spara & Publicera"

Sidan kan inte visas

Jag trycker på tillbaka knappen och kommer tillbaka till startsidan, där man loggar in.
Alltså hade jag blivit utloggad.
(för tillfället) blogg.se, dö.


En blandning mellan en matsort och en blomma


Eller en blandning mellan ris och ros, det var kvällen film det i alla fall.

High School Musical 3 var ändå mognare än de andra HSM filmerna, antagligen för att dom nu ska föreställa sig att vara i våran (min målsgrupps) ålder. Det finns egentligen inget exempel man kan ta ur filmen som stärker den åsikten, men man kände det bara som så. Det var större och viktigare beslut att fatta gällande framtiden i denna film, istället som i de tidigare filmerna där man tar beslut om om ska medverka i en naiv vårmusikal eller om snobbigheten ska gå före kompisarna. Nej, i denna film handlade det om vilket college man skulle välja, och hur det kändes att få ta examen och sedan skiljas från alla sina närmaste vänner, för att inte tala om flickvännen själv.
Okej, där kom lite exempel.

Låtarna i denna film var också väldigt mycket bättre. Där har jag däremot inget exempel, hur mycket jag än funderar på't. Jag tror det handlar mer om känslan i dom, och att dom är en aning mer modernare kanske. Vad vet jag? Bättre var dom i alla fall.

Annars kunde filmen gå lite för fort fram där någonstans i mitten. Den kommande skolbalen t.ex. Den verkade vara så himla viktig för karaktärerna, alla skulle bjuda sina tjejer på perfekta sätt samt fixa både smoking och balklänning. Hur länge fick man som biobesökare ta del av denna bal då? Jo, sisådär 1½ minut kanske, där de 1½ minutrarna dansades bort totalt. Det var faktiskt en liten besvikelse.

Annars (om jag nu ska vara så nördig och sätta ut betyg) så får filmen 3/5.

Grattis Matilda, 17 år!

Kom hem för ett tag sen efter 5 timmars shopping, och det enda jag hittade var en bh och en halsduk. Tycker man borde haft med sig lite till i shoppingpåsarna, men jag har faktiskt en ekonomi att tänka på (som "vissa andra" inte har, Erica handlade för över 1000 spänn minst....). Men vi ska ner på stan på onsdag igen, och då minsann ska jag prioritera en partyoutfit i första hand! Känner att jag är i brist av sånt, kanske kanske inte.
Så har vi ätit tuttar också (rosa bandets väldigt rosa bröstbakelser). Tror inte så mycket på det där folk säger, att de inte ska vara så goda. Tyckte själv att de var ganska okej faktiskt. Kändes lite skumt att äta rosa pattar bara, men ner i magen gick de i alla fall.

Ikväll ska vi på bio, High School Musical 3. Känns lite nördigt att se den, men jag är själv väldigt nördig av mig så jag kommer bara smälta in bland karaktärerna. Jag har även sett de andra två filmerna, så då jag kände mig bara tvungen att se den tredje (och sista) också. Och Erica var så gullig och ställde upp för min skull, puss puss på henne =)
Och om jag ska vara ärlig så tror jag också filmen kommer vara ganska bra, i alla fall så gav reklamen av filmen mig det intrycket. Kanske slänger iväg ett inlägg ikväll med lite ris och ros om filmen.

Take Care! /R

Sömnbrist

Om jag inte nämnde det igår så fick jag sammanlagt 6 h med sömn förra natten (som spenderades som sagt i en buss). Jag var alltså ganska trött igår kväll och jag och Erica somnade redan (för att vara lov) runt tolvslaget. Trodde att jag skulle sova i 9 h minst inatt eftersom jag knappt hade fått en ledig stund igår. När vaknade jag? Jo, 07.15. Och inte kunde jag somna om heller, vilket är väldigt typiskt mig. Tror jag kommer få en minst lika trött dag idag som igår, fast med ett bra humör åtminstone (är fortfarande superglad för min och Robertas andra plats igår!).

Om någon timme drar jag och Erica ner på stan för shopping. Snacka om att den där ungen är beredd på att plundra igenom varenda affär med sina 7000 kr. Själv är jag glad att jag i alla fall har knappt en femtedel av den summan, och då ska de pengarna räcka till senare den här månaden också. Alltså inte lika mycket shopping för min del, men jag klagar inte. Med rätt sällskap (vilket jag har) så blir en hel dag nere i storstaden Västerås hur bra som helst!

Dags att börja fixa sig!

XOXO /R


Fyra städer på 24 h

Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås.
Plus blandat med massa bussåkandes. Tror jag har åkt buss tillräckligt för tre år nu.

Malta Reunion Party var helt okej, dock hade jag förväntat mig lite mer utav det. Men det var otroligt kul att få träffa de flesta av underbaringarna igen, det måste jag faktiskt erkänna! Och nu kan jag i alla fall säga att jag har varit i Göteborg, vilket jag inte hade varit innan. Yeye, mobba på. Men fin stad var det (förutom när regnet öste ner på vägen tillbaka från Lisebergshallen till bussen, var lika blöt som självaste Atlanten då...). Den bussresan var bland de kyligaste jag varit med om.

Kl 06.10 var vi tillbaka vid Stockholm, torra och välbehållna. Var lite motigt när de andra sa hejdå och fick åka hem till sina varma sängar och sova medan jag själv skulle vara kvar på tågstationen i 1½ h till, i väntan på min buss. Kändes inte sådär jättefrestande precis, men är man tvungen att komma hem så kan man inte göra så mycket mer åt saken. Kom till Västerås centralen runt 09.05, där mamma hämtade mig och vi åkte vidare mot Uppsala för att hämta Erica (alias. Norrland). Vid 12.00 var vi äntligen hemma igen, men inte var det en lång stund jag fick njuta av hemmalivet innan stallet kallade runt 14.00. Teori och seriehoppning omgång 3 (final), där jag och Robertisen kom tvåa. Rebecca är mycket stolt över sin absolut finaste pärla.

När allt ståhej var över så lekte jag, Erica och Ankan med Farre en stund, innan vi bestämde oss för att dra hem och istället sätta oss framför dumburken. Vilket liv, haha.
Bilder från Göteborg kommer senare då Mimmsan skickat dom till mig (eftersom min kamera fortfarande var trasig).

XOXO /R

Mot Götet!

Hinner inte skriva så mycket nu med tanke på att jag åker från Marie om en halvtimma, och jag har varken fixat sminket eller håret än. Outfiten är däremot klar. Tyckte tunikan satt hur bra som helst! Kanske lite stor i storleken bara, men det löstes enkelt med ett vanligt hederligt skärp.
Frisyren däremot är fortfarande ett litet frågetecken, men tror det blir det gamla vanliga. Plattat, utsläppt och lite tuperat där bak.

Kl 12.00 börjar 18-timmars trippen mellan Stockholm och Göteborg. Låter lite kul att man kommer hinna med två storstäder på 18 timmar, haha. Nej men 12 timmar (totalt) i buss kommer bli ganska segt, men resgodis är ett stort nono för min del. Har fortfarande sjukt dåligt samvete för mitt godisätande igår så jag tänker köra på äpplen hela resan.

Nu börjar klockan ticka iväg ser jag, så jag får önska er alla en trevlig lördag kväll! Jag kan nästan garantera att jag kommer få det.
Skriver om kvällen när jag kommer hem till mitt älskade Västerås igen!

XOXO /R

Rapport från huvudstaden

Det fanns internet här, plus tre datorer (för två pers, hmm).
Jag kom fram med tåget runt 17.50 och möttes upp av Marie och hennes Jonas på tågstationen. Där blev det ett evigt letande efter information vart min buss skulle gå både imorn till Göteborg och på söndag till Västerås. Ingen av bussarna som gick 06.10 eller 06.20 fanns att boka osv tydligen, så bestämde mig precis för att ta en buss som går raka vägen till Västerås 07.45 på söndag morgon. Får i och för sig vänta i nästan två timmar på Cityterminalen, men då slipper jag byta buss två gånger också.

När vi kom hem till M och J blev det till att göra en mysig (och god!) tacos middag, och att titta igenom den nya lägenheten lite grann. Jonas stack väl för kanske en och en halv timma sen ungefär med en kompis på bio, så jag och systeryster sitter just nu och nördar för oss själva vid en varsin laptop framför "Fredag Hela Veckan". Så fort det är klart, efter idol resultatet, ska jag ta på mig kläderna jag ska ha på mig imorn och testa vilka smycken, vilken frisyr osv som passar bäst till den outfiten. Ska nämligen få låna en tunika av Marie, och hade ingen aning om hur den såg ut innan jag kom hit så tog i stort sett med mig hela smyckeskrinet. Men nu har jag i alla fall sett hur den oranga tunikan såg ut, och den är riktigt söt om jag får säga det själv!
Ringde och pratade även med Mimmi ett tag när jag hade anlänt hit. Måste få säga att jag saknat pluttan! Vi pratade om vart vi skulle ses imorn, halv tolv vid "Spottkopppen/Bögringen" som Marie säger att det heter.

Får se om jag hinner slänga iväg ett inlägg imorn bitti innan jag drar mig mot Cityterminalen. Annars får jag önska er alla en trevlig helg! (Och om jag inte nämnde det innan fick jag höstlov idag, wihu!)

XOXO /R


Stockholm ikväll, Göteborg imorn!

Jag måste bara tillägga lite snabbt nu i början att innebandy inte är någonting jag ska satsa på. Tror aldrig jag har sugit så mycket på en sport som jag gör på den sporten. Däremot slet jag som aldrig förr (konstigt nog?!) på idrotten idag, så att jag inte har tid för en springtur gör i och för sig inte så mycket nu.

Hur som helst, så går mitt tåg kl 17.00 nu i eftermiddag, sedan blir det hejdå Västerås ett par dagar. Kommer vara helt död när jag kommer hem igen vid 08.00 någon gång på söndag, efter en hel kväll av massa underhållning på Malta Reunion Party i Göteborg. Ser verkligen fram emot det! Speciellt att få träffa de flesta av alla underbaringar igen. Och om jag ska vara ärlig tror jag inte kvällen kommer bli annat än lyckad!

Men ikväll blir det bara att ta det lugnt och umgås med syster Marie (och hennes mage) i Stockholm. Tror inte det kommer bli så mycket mer röj än tv-tittande, prat och tacos. Mums! Dock vet jag inte hur hon har det med internet, så vet inte om jag kan uppdatera ikväll hur läget är osv. Annars är det inte värre än att jag skriver så fort jag kommit hem på söndag!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen måste jag verkligen börja packa (som jag såklart inte har gjort än).
Vem är inte förvånad?

XOXO /R

tv4 kan dra åt helvete.

Man kan inte sluta sända Heroes hur som helst efter bara 10 avsnitt!
Eller jo, det är väl det man kan.
En säsong i taget är ju i och för sig ganska så lagom att visa.
Men inte för i helvete kan man sluta visa en serie (eller säsong i det här fallet) när man väl är mitt uppe i trettioelva uppgörelser?!
Ja, jag är heroes nörd.
"Heroes ser vi inte mer av förrän nästa år."
Kyss mig i arslet.

44 rätt av 45 möjliga

Det var mitt resultat på mitt matteprov som jag gjorde i tisdags! Jag vet att jag har nämnt det tidigare, att jag har alldeles för höga krav på mig själv, men det där resultatet var t.o.m över mina egna krav!
Jag satsade på VG, jag fick ett MVG.
Rebecca vara mycket, massa, mera nöjd!
Det gjorde min dag, som för övrigt varit ganska bra i alla fall (precis som förra torsdagen).
Och för första gången i mitt liv hade jag en riktig bra hårdag! Det bör nästan antecknas tycker jag.
Torsdagar är min nya lyckodag numera, resten av alla andra dagar i veckan (speciellt måndagar) kan bara dra nånstans.

Nej, nu ska jag sluta vara så mörk och negativ och istället blicka framåt mot morgondagen. Då bär det nämligen av mot Sveriges huvudstad Stockholm! Ska hälsa på min kära syster-yster, och hennes Jonas, som jag kommer få övernatta hos. Anledningen (förutom att jag inte träffat dom båda på ett väldigt långt tag) är att jag drar med buss från huvudstaden till Göteborg, och Malta Reunion Party, på lördag runt 12.00. Det ska bli spännande det, och även jättekul att få träffa de flesta av alla saknade malta människor igen! Speciellt mina saknade Stockholms snobbar, höhö.
Mindre kul är det däremot att jag kommer komma hem till Stockholm igen kl 06.00 på söndag, och ska ta en buss tillbaka till Västerås antingen 06.10 eller 06.20. Mys vetja!

Nu måste jag skicka in min färdiga svenska novell till Carina och sedan hoppa in i varma duschen. Men innan dess hade jag tänkt ge VIK en eloge efter att de vunnit säsongens andra borta seger igår mot Mariestad. Tufft motstånd! - Not.

XOXO /R

Återstående tid: 1 år 3 månader

Yes, exakt så långt är det kvar till min 18års dag. Haha jag vet, liv Rebecca. Men klaga inte, jag har aldrig påstått att jag haft något liv i alla fall. Lyssnar t.ex just nu på "Det var en gång en fågel". Det säger väl en hel del, ehe...

Annars är min dag fortfarande värdelös, fastän det kändes bra att träna hos sjukgymnasten. Min rygg behöver verkligen det, inget snack om den saken!
Det blev även en mysig höstpromenix på vägen hemåt. Ska det vara höst ska det tamefan vara sånt här "soligt utan moln" väder som det var idag! (Om man bortser från äckelblåsten.)
Däremot när jag kom hem kom jag på mig själv med att ha en liten "hög" med plugg att titta igenom. Samhälls förbaskade häftet (med tusen frågor som jag inte kan), svenska förbaskade novellen om förbaskade Carl Michael Bellman och det där förbaskade 10 kg häftet om allmän it.
Då blev min dag dålig igen.
Lite bortskämd är jag, med tanke på att novellen är det enda jag behöver göra idag. Jag inte kan göra nåt på samhällen utan att läraren hjälper mig och min inkompetens i alla fall och allmän it prövningen är först om två veckor.
Men har aldrig sagt att jag skulle vara obortskämd, så det så.
Dags för plugg!


XOXO /R

Worthless

Min dag har hittills varit totalt värdelös. Jag orkar inte det.
Vet inte ens varför, den här dagen har bara känts helt totalt värdelös.
Jag är bara sur, för absolut ingen anledning. Känner mig bara helt... åh, skitsamma. Kommer inte på ordet i alla fall.
Jag orkar inte såna här dagar helt enkelt, då allt går rakt åt helvete.
Fick t.ex ett 10 kg tungt häfte om allmän it att plugga på till under lovet. KUUUUUUUUUUUL LIIIIIIIIIIIIIIIIIV!!!!!!!!
Plus en hel del annat (som att det blåser orkan vindar idag).
Totalt värdelöst. Precis som det här inlägget är.
Jag ska till sjukgymnasten om fem min och få träna. Hoppas dagen får sin vändpunkt då, annars tänker jag sitta här och sura resten av dagen.
Punkt.

Kul liv ...

Det är de två orden jag tjatat ut på mest idag om jag ska vara ärlig.
Kanske just för att det är precis så jag känt att jag haft idag, ett kuligt liv.
* Dålig hårdag - Kul liv.
* Dålig sminkdag - Kul liv.
* 100 m lång matkö - Kul liv.
* Riktiga "orka-frågor" på praktisk marknadsföring - Kul liv.
* Missade buss nr 10 ner till stan - Kul liv.
* Missade buss nr 19 bort till stallet - Kul liv.
* Allmänt kallt idag - Kul liv.

Därför är jag ganska glad att jag ibland har stallet.
Där kan man ha hur dåliga hår- och sminkdagar som helst. Ingen annan människa bryr sig där i alla fall, och de ser säkert lika hemska ut i håret och fejjan som en själv ändå. Alla går även runt i samma slags kläder (ridbyxor+stalljacka) så man behöver inte oroa sig att man skulle vara "out-of-fashion" eller något liknande.
Plus, att jag har min vackraste pärla där som jag kan gå till och se ut som "hej kom och hjälp mig" hur mycket jag vill, samt vara på hur dåligt humör som helst. För hon brukar alltid på sitt egna lilla sätt muntra upp mig. "Upp med hakan helt enkelt."
Att ha en tillflyktsort där ingen bryr sig om det ytliga.
Det är för jäkla underbart det.

XOXO /R

Mhm, måndag

Ny dag, ny måndag, vilket innebär en ny vecka. Ny jobbig "jag orkar inte" vecka. Med fem stycken skoldagar. Och ska jag vara så dödstrött varenda dag av de dagarna, som jag var idag, så kommer jag knappast överleva vecka 43.
Men jag ska inte klaga för mycket, för detta är faktiskt sista arbetsveckan innan jag får ett väldigt efterlängtat höstlov! Och vem är det som kommer till Västerås stad på höstlovet? Jo, min alldeles egna Haparanda unge Erica (alias. Norrland). Längta?
- Ja!

För övrigt har jag (som jag redan nämnt) varit otroligt trött idag, trots att jag tyckte att jag kom i säng i ganska så god tid igår. Men inte hjälpte det mig när huvudvärken, som anföll mig under gårdagen, kom tillbaka idag och lagom till svenskan där vi just nu skriver noveller. Tror ni det gick bra eller?
Faktiskt, så gick det ganska bra.
Efter att Carina hade varit tvungen att hämta fetaste huvudvärkstabletten åt mig. Yes, så illa var det. Och på engelskan höll jag på att somna mitt framför läraren. Jag orkade verkligen inte den lektionen, och inte den här dagen överhuvudtaget.
Så har jag frysit också, trots att jag gått runt med jackan i skolan hela tiden. Nånting är fel med mig, men det konstaterade jag i och för sig för ganska så längesen.

Och att jag var ute och sprang i över en timma (mycket duttig rebecca) gjorde inte att jag blev piggare direkt, snarare att jag höll på att somna redan vid halv sju nu ikväll. Jag oooooorkaaaaar iiiinteeee måndagar, seriöst.

Nu är det dags att fixa mat, innan jag hungrar ihjäl, och efter det plugga, plugga, plugga matte. För imorn smäller det nämligen, mitt andra prov för denna termin som nu är i matte b. Jag har verkligen ställt in mig på att få ett VG, men känner att jag ändå inte ska hoppas på allt för mycket. Fast efter jag pluggat lite mer på VG-uppgifterna kanske det kommer kännas lite bättre, men bara kanske...

Over and Out /R 

Trötter

Om jag inte kunde bli mer tröttare än vad jag redan var så är jag det nu i alla fall.
Jag misslyckades hur som helst med mitt "motions-schema" för dagen. Det blev gå till stallet, gå runt Rocklunda spåret med Ankan samt få skjuts hem av Dannies papps, efter att hon tvingat mig att åka med ("tänk dig att det är en stor neger som kommer våldta dig ifall du går hem", okej okej).
Misslyckat alltså, men jag får springa 300 varv runt spåret imorn istället, säger vi...

Något som blev någorlunda lyckat idag var i alla fall var seriehoppningen. Eller tja, lyckat och lyckat, felfri ritt blev det. Men jag kunde ha ridit på bättre, det måste jag erkänna. Men hon var duktig hon Roberta, min pärla (fastän hon vägrade på framhoppningen...) Jag älskar henne ändå, för nu är vi nämligen klara för finalen som är om en vecka, heja oss!

Snart är det dags att fixa middagen, fastän jag fortfarande inte bestämt än vad det ska bli, och sedan massa plugg, plugg och plugg (blandat med "Hål i Väggen" och "Parlamentet"). Den blandningen ser ju allt bra "lyckad" ut, och om jag känner mig rätt blir det antagligen en hög med skolböcker imorn istället. Men jag kan ju alltid försöka få den där sammhälls uppgiften gjord nu ikväll, innan sängdags!

Take care /R

"Jag är en grästuva, som fäller barn"

Jag måste säga att jag är grymt trött just nu. Somnade inte förrän tre inatt, och väckarn var ställd på halv åtta bara för att jag och Thunberg skulle hinna fixa frulle till småttingarna. Lagom mys det.
Annars var detta års spökövernattning helt okej faktiskt. Jag slapp som sagt gå spökrundan ute i skogen (och kylan), utan gjorde istället Niki sällskap uppe på cafeét tillsammans med barnen som inte vågade gå ut i skogen. Vi lyckades alltså skrämma några ungar riktigt ordentligt, hurra! Eller nåt.
Men det mesta flöt på väl, förutom när några vettskrämda ungar började grina osv, men sånt får man väl ta antar jag.
Söta barn är dom i alla fall, om inte något kaxiga vissa av dom. Hmm...

Ikväll/sen eftermiddag är det seriehoppning omgång 2, och jag känner mig inte speciellt jättetaggad just nu om jag får säga det själv. Ska man kanske inte vara heller efter 4½ timmars sömn? Vad vet jag. Allt jag vet är att jag ska ha min älskade pålla, samt att jag måste ut och springa efter min teori och även fram och tillbaka till stallet. Behövs efter de här två senaste tjockisdagarna. Höhö.

XOXO
/R

Titta, det spökar!

Alldeles strax ska jag åka till stallet och förbereda resten tills ikväll, halv sju smäller det!
Låter som jag ska på värstaste galan i Globen eller något liknande. Nej nej, Rebecca ska bara till sitt stall och ha en spökövernattning för ungdomar i åldrarna 8 - 13. Väldigt roande sätt att spendera sin lördagkväll, not.
Äh, jag klagar alldeles för mycket ibland. Jag tror faktiskt det kommer bli kul (så länge inte ungarna drygar så in åt helvete). Och det blir nog definitivt bättre att spendera kvällen sittandes framför datan och prata med massa Bengt, 45 och Rolf, 58.
Plus att jag har Niki och Jojjo som sällskap hela kvällen, vilket inte är helt fel det! Och ganska skadeglädjande att vi tre sitter inne hela kvällen (i värmen!) medan resten av u-sek ponkarna som Dannie, Ankan, Josse, Sanna och Thunberg är ute i oktoberkylan. May the force be with you.

Kommer hem imorn igen vid tio tiden kanske. Då blir det minsann en springtur direkt, efter den här pizza+godis dagen.

XOXO /R

Lat Lördag

Vaknade 07.07 (då någon tänkte på mig ) imorse av att jag hade fått sms av Dannie. Trött som jag var, eftersom jag hade gått och lagt mig 02.45, så svarade jag på smset och skulle då efter det somna om. Då kom jag på mig själv med att jag var alldeles klarvaken. Jag vred och vände mig hit och dit men lyckades ändå inte ta mig in i drömmarnas värld, hur mycket jag än försökte. Under täcket kändes det som en bastu, men trots att jag gjorde mig av med det fick jag ändå inte en endaste liten blund. Jag fick nästan panik istället. Hur skulle jag klara av att hålla i en övernattning ikväll (och antagligen vara uppe minst lika länge som jag var denna natt ) med bara fyra timmars sömn bakom mig? Och jag kunde ju för i helvete inte kliva upp kl sju helt frivilligt en lördagsmorgon? Skulle jag idiotstämplat mig själv.
Men efter att ha legat och vridit mig i över 20 min bestämde jag mig för att stänga av mobilen. Fråga mig inte varför, men jag stängde hur som helst av den. Och det hjälpte konstigt nog! Fem minuter senare låg jag och snoozade på som vanligt.
Undra om det berodde på såna där elektroniska mikrovågor från mobiler, som gjorde att jag inte kunde sova?
Äh skitsamma, det där är över min kunskapsnivå i alla fall.
Mer än fyra timmar sömn fick jag.

Just nu sliter jag med att motstå mitt godis, men det går inte så bra det.
Jag försöker även motstå min lathet, och istället för att sitta här och nörda framför dumburk nr 2, sticka ut och springa. Men det går minst lika dåligt det.
Vi kan skylla på pappa, som sårade mina känslor djupt när han dissade Ratatouille igår (trots att han själv föreslagit det), idiot.
Blev istället till att se slutet av idol och fredag hela veckan, och jag måste säga att jag verkligen älskar det där humorprogrammet!
"Det är väldigt kränkande för elever att bli kallade hora, speciellt för dom som inte tar betalt för det."

XOXO /R

Fredag hela veckan

Blir ett snabbt inlägg nu! Ska nämligen alldeles strax sticka iväg för att inhandla godispåse och pizza, gillar't!
Men för att sammanfatta denna fredag: Vakna, tv, frulle, tv, fixa, idrott (eftersom sjukgymnast tiden blev inställd ), tv, data, ut och gå, data.
Väldigt intressant dag om jag får säga det själv (not ). Men idrotten var faktiskt ett ämne jag hade tänkt skriva lite om idag.
Det är så att ända sen 8an har jag hatat idrott. Under höstterminen i nian tog det mig halva terminen innan jag gick på min första idrottslektion. Ni kan ju räkna ut själva hur min närvarostatistik sett ut på senare år? Just det.
Men idag insåg jag att jag faktiskt börjat anstränga mig mer på lektionerna, och inte bara sitta på en bänk och kolla på alla andra som sliter i 60 min. Jag tycker det är kul helt enkelt, t.o.m så kul att jag bestämde mig för att satsa över ett G i betyg i idrott detta läsår. Är nästan stolt över mig själv, men bara nästan.

Annars har dagen mest ägnat åt att planera lite till inför spökövernattningen imorn. Lyckades skriva ihop två totalt b-spökhistorier, men med lite tur får man hoppas att de där barnen (som btw är mellan 8 - 13 år ) blir något rädda i alla fall. BU!

Nu är det dags att fara ut och fixa kvällens käk: kebabpizza. Kvällen spenderas senare med det bästa som finns, hockeyunderhållning! Matchen som sänds är i och för sig Huddinge - Leksand, men hockey som hockey (plus att det inte finns något bättre på tv ). Därefter hade jag tänkt sätta på världens sötaste film, nämligen Ratatouille (Pappas filmförslag förresten, gulligt! )

XOXO /R

Rebecca glad

Jag trodde seriöst att den här veckan skulle bli totalt sämst. Den hade en hemsk start i måndags som följdes upp av en dålig dag i tisdags och en ännu sämre onsdags kväll igår (trots att VIK vann ). Jag vet inte var det har varit med mig. Allt har bara blivit fel, och inget har blivit som jag velat. En enda hög av misslyckanden och självkritiseringar hit och dit, det är vad mina tre första dagar på vecka 42 har bestått av.
Jag kan ju säga att den där lilla stunden jag hade inne hos Roberta igår, efter hockeyn, var något jag verkligen behövde. 
Jag behövde någon som bara la sitt stora huvud i min famn och förstod hur jag kände, och på sitt egna lilla sätt ge mig den tröst jag var i behov av. För igår kväll kändes det som om jag skulle gå i tusen bitar när som helst. Har inte känt så på ett sånt himla långt tag att jag t.o.m glömt bort vad det ordet jag söker efter heter. Vad var det nu då? Just det, depression.

Men nu ikväll känner jag mig helt tvärtom från vad jag kände igår! Humöret är på topp helt enkelt, trots ruskvädret.
Varför är det så? Jo, det ska jag säga, att det har jag inte den blekaste aning om. Allt känns bara så bra! Inget speciellt har väl hänt, men inte heller något dåligt. Jag har bara fått dagen dit jag ville, och det var bort från alla självömkande tankar som knackade på dörren in till mitt huvud igår och ogästvänligt steg på. Men dom har jag nu lämnat åt gårdagen, och hoppas nu istället på att veckan får ett lyckat slut (i alla fall ett bättre slut än vad den fick en början ).
Jag får nog tacka stallet, hesten, samt mina hästflickor, som fick mig på helt andra tankar och på ett sånt mycket bättre humör. Cred till er!
Inte ens att Mora resan blev inställd, för min och mina kvinnors del, förstör mitt humör!

Avslutar mitt inlägg med massa glada gubbar
=) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =) =)

XOXO /R

Som av en drog

VIK - Björklöven
3 - 2
1-1, 1-1, 1-0


Segern sagt långt inne måste jag erkänna.
Men vi fick minsann de där 3 envisa poängen till slut !!!
Heja Heja Heja Gulsvart

Vad heter du? - Nej.

Ni får ursäkta att de två senaste inläggen varit hur usla som helst, men den här veckan har verkligen inte fått någon bra start. Jag har varit på alldeles fel humör för att blogga, och för att existera överhuvudtaget. Måndagshumöret kan man väl ha förståelse för, måndagar borde seriöst dö (vet inte hur många gånger jag nämnt det nu ), och igår hade jag väl helt enkelt bara en dålig dag. Men det finns ingenting jag kan göra det åt nu precis, så livet fortsätter att leva på som vanligt antar jag.

Fick i alla fall reda på att jag fick VG på ljudprovet som jag gjorde igår, EN poäng från MVG. Jag tror att jag har för höga krav på mig själv ibland, eftersom jag blev besviken direkt efter jag fått reda på det. Att jag inte kunde kirra ännu ett ynka litet poäng...
Men Matilda hjälpte mig som tur var att glömma det rätt så snabbt. För jag tror aldrig det har varit så roligt att stanna kvar tre timmar extra i skolan som det har varit idag. Goda gapskratt blandat med övertrött-humor, precis vad jag behövde.

Alldeles strax ska jag börja bege mig mot ABB Arena, mot ännu en hockeymatch med mina kvinnor. Björklöven står för kvällens motstånd, och jag tänker inte lämna den där isbyggnaden förrän vi har fått våra tre behövliga poäng. För vi behöver dom faktiskt mer än vad det där förbaskade Umeå laget behöver dom (enligt mig i alla fall ).

XOXO /R

Womanizer

Vi hade vårat ljud-prov idag, som vi skjutit upp på i sisådär 4-5 veckor minst nu, ehe. Trodde det skulle gå rakt åt helvete, med tanke på att jag är så duktig på att plugga till prov (not). Skulle skämmas ihjäl om jag fick IG på det här, med tanke på att Lasse sa att det skulle vara det lättaste provet vi någonsin gjort, så länge vi var pålästa. "Det är kört", var min enda tanke, när vi fick pappret med de väldigt många frågorna på.
Fast hur gick det nu då? Inte illa alls faktiskt. Hela 18 poäng av 21 möjliga! Det var ingenting jag förväntade mig precis, med tanke på att jag bara såg ut som ett stort frågetecken när jag läste frågor som: "Vad är rumsresonanser (stavning)?" eller "Hur gör man konstgjord akustik?". Precis.

Vi fick även tillbaka matteläxa nummer 3 idag, och man skulle väl inte kunna tro att jag fick IG på den förra läxan, nu när jag satte full pott på denna! Kände mig nästan lite stolt över mig själv, men vet att det krävs mycket mer om jag ska kunna nå mitt mål (VG) i matte b. Gör fortfarande alldeles för många slarvfel, skärpning skärpning skärpning!

På tal om ingenting
, så lär jag inte vara den enda som undgått Fröken Skandal's senaste låt? Om jag ska vara ärlig tyckte jag inte den var sådär jättebra första gången jag hörde den. Det fanns helt enkelt inget speciellt över den enligt mig, utan innehöll bara det vanliga som en Brittan låt brukar innehålla. Nämligen två verser, tre refränger och även i musikvideon en skolmiljö och scener där hon ligger på golvet (ett bord i detta fall) spritt naken. Men ändå ville den minsann sitta envist fast i huvudet på mig och dunka på, och jag kunde inte bli av med den heller. Beroende framkallande låt helt enkelt, och nu i efterhand måste jag faktiskt erkänna att den är rätt svängig...
"Womanizer, Woman-womanizer, You're a womanizer, Oh, womanizer, Oh, you're a womanizer, baby."

XOXO /R

Måndag..........

Dålig hårdag. Dålig sminkdag. Dålig allting dag.
Vad ska man säga mer än att detta är exempel på en alldeles, typisk måndag?
En sån där typisk dag då man bara vill stoppa hörlurarna i öronen, sätta på musiken på mobilen, dojjorna på fötterna och bara gå ut. Vart spelar ingen roll. Bara gå någonstans. Gå och gå och gå ända tills nattmörkret brett sig över himmelen. Bara för att på bästa möjliga sätt kunna rensa sina tankar och vända dom tillbaka igen istället för ut och in.

För att rensa tankar är någonting jag verkligen behöver göra nu kan jag säga direkt. Nu när jag sitter här alldeles för mig själv, utan någon annan i närheten. Då kommer de fram. Och jag vill inte ha dessa tankar springandes omkring i huvudet, som oftast dyker upp vid denna tid på dygnet. Tankar som: Du är värdelös, du klarar ingenting, du har inget här att göra.
Det värsta är att jag tillåter de här tankarna att komma och gå precis som de vill, precis när de vill.
Gå in och ut, bryta ner och förstöra allt det man byggt upp. Bara sådär, bara för att.
Åh, vad jag bara vill strypa mig själv.

jkfvjkfgbsfkbfsjskfjekfsjbjkf
Där har ni den resterande beskrivningen av min dag.

Gnägg!

Känner mig nästan stolt över mig själv idag (förutom att jag precis tillfredställde mitt sockerbehov med kladdkaka smet, illa rebecca, illa). Har nämligen ägnat 11 timmar från denna dag till bara massa häst, häst och åter häst.
De elva timmarnas hästslit började halv nio imorse, då jag anländer till stallet för att följa med Pelleplutten på hans dressyrtävling. Måste faktiskt säga att det gick rätt så bra (trots att Helena glömde bort programmet). Han gick sjukt fint och såg så himla elegant och fin ut! Fast om jag ska vara ärlig, får jag nog erkänna att knopparna i manen gjorde det mest av det jobbet, men puss på fina pållen iaf!
Vi kom tillbaka från Hallsta någon gång vid ett, då det hårda "efter-tävling-arbetet" började, massa putsande och byta schabrak hit och ta hand om hästen dit. Det blev min underhållning fram till halv tre då jag och Duckface hade våran teori, och vid tre hade vi möte om spökövernattningen på lördag. Haha, kommer skrämma livet ur småglinen (6).
Hade senare en halvtimmes frihet, då jag äntligen kunde andas ut, för sedan var det seriehoppning, omgång 1, för hela slanten! Och kan ju säga direkt att jag inte är mer än massa stolt över min älskade Roberta pärla. Felfri ritt blev det, och ett snäpp närmare finalen som är den sista omgången. Två ord säger jag bara: heja oss!

När väl allt ståhej äntligen var över och jag var ombytt och klar sneglade jag mot klockan och såg att den var halv åtta på kvällen redan. Kan ju säga att jag inte var lite trött med tanke på att jag bara hade knappt 6 h med sömn bakom mig, men nog klarade jag av dessa elva timmars slit jobb, och min enda föda under dagen var fyra mackor och ett äpple! Tror nog jag klarar av en hel del bara jag vill faktiskt.

Nu ska jag inte underhålla er mer om min hästgöra, utan istället hoppa in i duschen och sova (så fort jag slitit mig från msn).

XOXO /R

"I am so full"

Fr.o.m nu ska jag bara hålla käften ifall jag får nys om något röj någonstans.
För vad hände igår? Jag vet inte riktigt vart jag ska börja... Vad sägs som, ingenting?
Okej, nu överdriver jag lite. Men ingen fest var det igår iaf, och jag är ganska besviken på det måste jag erkänna. Men om man ska se till det positiva fick jag ju träffa min saknade vän Ida Mattson, plus Tiina och Jonna som det inte var igår man såg senast. Och vi fick rätt så trevligt iaf!
Måste faktiskt erkänna att det var riktigt kul att höra Ida's och Tiina's engelska kunskaper när några från Litauen stannade till bredvid trottoren där vi gick på väg till "festen" (vad nu dom gjorde i Västerås, speciellt i Hässlö "middle of nowhere"?). De frågade oss vad vi gjorde osv, och här är några av flickornas följande repliker de svarade med, i onyktert tillstånd måste jag påpeka.
"I am so full!"
"I'm not good at engelska."
"Drive rakt fram."
"Do you have cigaretter?"
"I am sjutton."
"Here is my number, noll sju tre..."
"She is gonna fråga om the way."
"If you don't let us go out, I will slå er!" osv.
Till slut fick jag agera tolk, kände mig nästan stolt över min något bättre engelska. Ska nog skicka tackbrev till STS för de där tre veckorna på Malta.

Ikväll ska jag bara vara hemma, för att imorn ställs väckarklockan på 07.00. Yesbox, för älskade Pelleplutt ska på dressyrtävling i Hallstahammar, och jag ska agera medhjälpare (min roll som hästens skötare helt enkelt). Senare blir det antagligen tävling för min egen del också, fast en mindre sådan. Seriehoppning med älskade häst nr 2, Roberta, nämligen. Ska bli väldigt spännande med en tävling i tre omgångar, första omgången imorn. Bara att ge järnet!
Hur som helst, mamma åker till Uppsala nu i eftermiddag och stannar tills imorn, vilket innebär att jag och pappa får huset för oss själva. Blir väl till att beställa pizza som vanligt och se på halvdåliga såpor på tv. Typisk far och dotter kväll alltså. Har även bestämt mig för att köpa hem en stor fet godispåse, tycker faktiskt att jag nästan förtjänar en sån, faktiskt! 

Ska inte blogga mer nu, utan istället fixa mig och dra ner på stan för att köpa en ny foundation innan stan stänger kl 16.00. Sen ska jag ut och springa, heja mig!

XOXO
/R

Fredag = S.K.Å.L

Rubriken får tala för sig själv, minst sagt! Jag säger inget mer, för jag gissar på att ni alla som läser detta inlägg har lagom mycket med hjärnceller för att förstå hur min kväll ska spenderas. Jag vågar nämligen inte säga något mer än det som redan står. Ni får tycka det är hur nördigt som helst, men det har varit så senaste tiden att så fort jag nämnt att det blir F.E.S.T för någon, så har alltid något annat kommit ivägen. Festen kan ha blivit inställd eller flygit iväg, spelar ingen roll. Det slutar iaf med två dystra ord: No Party.
Nu tycker jag iaf att jag varit vit tillräckligt länge, så jag tänker faktiskt ta och tro på det här "fenomenet" och inte nämna ett ljud (bokstav?) till om denna kväll! Skriver istället imorn om hur den slutade, vilket vi just nu får ta med en nypa salt. Antingen blir den lyckad eller misslyckad, bara att välja.

Annars var jag hos sjukgymnasten idag, finally, och pratade om ryggen. Var ungefär som jag trodde, dåliga ryggmuskler. Hon sa att jag var stel i nedre delen av ryggen, där jag haft ont, och ska hjälpa mig med att träna upp musklerna där nästa fredag. Skönt, säger jag. Orkar inte ha ont i ryggen längre.

Nu ser jag att klockan börjar rusa iväg, så istället för att blogga ska jag börja fixa till mig lite. Håret kommer nog ta längst tid, sånt ogräs som det är just nu. Önska mig lycka till!

XOXO
/R

"Det är bäst att hon är ute och röker"

Vem har sagt att bara för att Wenströmska råkar vara Sveriges tredje största gymnasieskola (och Västerås största, cooling jag är) ska den vara precis som alla andra skolor? Nej juste.
Jag tror vi använder oss av omvänd psykologi, eller nej, det var något annat liknande, avancerat ord (som jag inte orkar slå upp) som letade jag efter. Hur som helst...
Under närvaro-checken idag under torsdagens Samhällslektion så sa läraren detta om två elever som inte svarade när hon ropade upp deras namn, utan istället var (enligt några andra i klassen) "ute någon annanstans":
"Det är bäst att hon är ute och röker."
Okej? Tänkte jag.
Givetvis förstod jag att hon menade att deras anledning att de inte var på lektionen, just då, var för att de var ute och rökte. Alltså var sena p.g.a det. Men tycker inte ni också att det låter lite konstigt av en lärare att säga så, eller är det bara jag som har den åsikten? Kanske tar fram de där ciggen igen och använder de som ursäkt. "Varför är du sen Rebecca?" "Jag var bara ute och rökte." "Okej, så bra."

Hon har humor iaf, den där lärarn. Det är då en sak som är säkert.

XOXO /R

Hockey, hockey, hockey!

VIK Västerås HK - Troja/Ljungby
5 - 1
1-1, 2-0, 2-0

Var absolut inte helt oförväntat, hade inte räknat med något annat än seger. Men jag måste erkänna att jag ändå blev riktigt tveksam där i den första tredjedelen av matchen...
Troja har ju, som de flesta hockeynördar redan vet, avancerat sig från div 1 och gör sin första säsong i hockeyallsvenskan tillsammans med Mariestad (som vi inte ska bry oss så mycket om just nu).
För de flesta lag som möter Troja finns det inte så mycket annat i vinnarskallen än att de ska krossas. Något annat än det skulle ju föra skam över hela laget i fråga sig.

För att nu återgå till matchen igen, kan jag säga att den första perioden var bland det värsta jag sett. Jag vet inte vad det var VIK spelade, men inte var det hockey iaf. Och så småningom fick Troja chansen, 11.13 in i första perioden, att ta ledningen och gjorde alltså 0-1. Många suckar drogs kan jag säga, och VIK fick fortfarande inte igång spelet. Men frälsningen kom 19.24 av Stefan "Loppan" Hellkvist. Resultatet efter den första perioden blev alltså 1-1.

När väl den andra perioden drog igång var det ett helt nytt gulsvart lag som hade kommit ut på isen. Visst, de kunde fortfarande stundtals vara lite vingliga och göra sina missar, men nu hade det driven i sig iaf! 5.30 in i andra perioden gjorde "Loppan" sitt andra mål för kvällen och 14.13 utökade VIK's nyförvärv Pär Arlbrandt ledningen till 3-1, vilket även blev resultatet efter två spelade perioder.

I tredje perioden spelade VIK inget annat än superb hockey. Mot slutet utklassade man "Häst-och-Vagn" laget och man utökade ledningen ytterligare både 15.05 och 18.11 med mål av Patrik Nilsson och kvällens Mr. Hattrick Stefan "Loppan" Hellkvist.

Slutresultatet, som sagt, 5-1 till älskade VIK.

Omvänd matematik denna termin?

Min mattelärare sa några snabba ord till mig idag efter dagens matte b lektion. "Du har börjat jobba bättre på matten den här terminen, Rebecca. Förra terminen var du lite lat, smsade mest på lektionerna faktiskt, men nu jobbar du på."
Ja, jag kan erkänna att jag hade svårt att slita mig från min mobil förra terminen, vilket ämne det än gällde, men nu var det inte det som var det roliga. Förra terminen fick jag iaf bättre resultat på läxorna osv. Som minst G och ibland t.o.m VG. Och då var jag lat?!
Nu när jag väl jobbar på och verkligen tänker satsa på matten den här terminen så sjunker mina resultat ist. Vi fick tillbaka våran Läxa 2 idag.
Resultat:
IG.
Typiska slarvfel av mig, helt klart. Rebecca rara, om du nu ska få ditt VG, skärpning!

Men för att lämna matte och allt som har med skola att göra, så bjöd mamms och papps mig på bio efter skolan. Blev till att se den omtalade Mamma Mia, som jag för övrigt inte tyckte var så bra. Den var mest seg tycker jag, och alldeles för många låtar som gjorde att filmen till slut tappade sin röda tråd. Men annars var den helt okej, och filmen fick mig (konstigt nog?!) på ett väldigt starkt festhumör. Inte så konstigt kanske, när mamman i filmen gång på gång blev påmind om sitt vilda festliv i tidigare år, för att inte tala om hur miljön var i filmen (de som sett den förstår nog vad jag menar). Så jag vet nog vad det blir för min del i helgen. Hörde jag skål?!
Efter filmen lyckades jag iaf övertala päronenmiddag a là Spicy. Var absolut inte helt fel det. Och dom tyckte om mitt sällskap så mycket denna kväll att dom tyckte vi skulle gå ut och göra något sånt här alla tre fler gånger. Hur det blir med den saken återstår att se. "Gör inte detta till någon vana kära mor och far."

Imorn blir det äntligen hockey igen! Troja är det som står för motståndet, och kan inte förvänta mig mer än att VIK plockar 3 VIKtiga poäng . Heja, Heja, Heja Gulsvart!

Btw, skratta åt Haparanda.
10000 invånare existerar där, allt som allt!
Sveriges mest mobbade stad är nu utsedd.

XOXO /R

Måndagar: Totally fucked up

Den här måndagen har då visat varför vi ska hata denna dag i veckan. Först är det brandalarm i skolan (förlåt mig, brandövning), där man fick stå ute i en kvart minst och frysa ihjäl. Glad att jag sket i alla "springa ut så fort man kan" regler och gick istället lugnt till mitt skåp och hämtade min skinnjacka.
Vadå
? Den är värd 1200 kr, inte tänker jag låta de pengarna brinna upp!

När vi väl fick komma in i värmen igen(och konstatera att vi gått ut och frysit ihjäl helt i onödan, förbaskade brandövning) hade vi fortsatt Mediekommunikation i en timma. Och enligt Thomas (lärarn) ska han anmäla mig för hets mot folkgrupp för att jag kallar honom för älskling. Haha.
Efter lunch vid 12.15 rycket drog klass MP07B vidare till Västerås Konstmuseum. Åh, så kul det var (hörde ni ironin?). Vi blev iaf fria igen drygt tjugo i tre, slutade alltså 1h10min tidigare än vanlig, wippie!

Och för att inte glömma är det fortfarande måndag idag, vilket är en perfekt dag för att glömma sina hemnycklar i sitt skåp i skolan och skälla ut sin mamma för att hon inte skyndar sig hem och låser upp dörren till hemmet åt mig. Ha förståelse för mitt tålamod, har bara sovit i 6 h inatt. För att fortfarande inte glömma att det är måndag idag.

Jag hatar måndagar, de borde inte få existera.

Det enda positiva med denna sjätte oktober är det fina vädret, som jag alldeles strax ska bege mig ut på en joggintur i. Ändrade mina tvångsvarv i Rönnbyspåret från 3-4 till 2. Kom på mig själv med att tycka synd om min rygg, som ska bli undersökt av en sjukgymnast på fredag kl 9.00. Äntligen får man då ta reda på vad mina 4-5 veckor av ryggsmärta har berott på!

Btw, så ska jag nog köra brum-brum ikväll! Rebecca vara mkt duttig på det, men får se hur det går. Så bäst som jag är på det så går det nog bra, haha. Har iaf inte krockat någon gång...

...än.

XOXO /R

En helg i kossornas land



Hemma igen från Flen gott folk! Måste faktiskt erkänna att det var riktigt skönt med 2½ dagars ledighet från storstadslivet och all annan civilsation(stavning). Helgen var istället för raj och röj fylld med film, tv-spel, vattenpipa och massssa (observera de 5 s:en) onyttigheter. Blir väl sisådär 3-4 varv i Rönnbyspåret imorn då, hur det går återstår att se, ehe...

Men för att berätta lite mer ingående om hur min och Linns helg i det lilla samhället (snarare sagt landsbygden) Flen varit så kan jag börja med att fredagen bestod av att installera oss själva i den lilla stugan och välja säng åt oss själva (kan passa på att säga att Linn nämnde för mig idag när vi packade ihop allting att hon hade sovit på en Hästens Säng hela helgen utan att jag vetat om det. Det förklarade iofs varför hon jämt vaknade 3 timmar senare än mig...). Det plus tv-spel, vattenpipa och Dirty Dancing tittande, där jag och Linn helt klart konstaterade att vi inte är lesbiska. Mums på Patrick Swayze!
Lördagen bestod av lite mer saker, nämligen lite mera tv-spel, kanske lite mindre vattenpipa, motionerande, två (faktiskt helt lyckade!) hemlagade måltider, kanelbullar (kanelbullensdag, hallå?) och helgens höjdpunkt, western ridning! Kul att testa på något helt nytt, för western är tydligen helt tvärtom från den ridningen jag och Linn är vana vid. Men det skulle, och blev, en spännande ridtur och vi hoppade av våra hästar levande och med en rolig ritt bakom oss. Men något både jag och Linn blev något besvikna på var att vi bara fick rida en timma när vi betalat 450 kr för två, hmm...
Under söndagens gång kände jag att det skulle bli lite sorgligt att lämna landsbygden Flen, för den här helgen var verkligen något jag tror både jag och Linn behövde. Vi segade oss iaf igenom den med en del tv och mat och gick efter det ut och tog lite höstbilder. Runt halv fem rycket kom Linns mormor och skjutsade oss till tågstationen (som btw verkar vara Flens fjortis ställe, behöver nog inte säga något mer) och så vinkade vi hejdå till alla kossor och stans 16 000 invånare. Jag vet, nästan skrattretande, 16 000. Haha. Jag tror jag i så fall föredrar en stad med 100 000 invånare och 0 kossor, som älskade Västerås.
Vad mer kan jag då säga än landsbygd bra men storstad bäst?

Och så måste jag ju såklart nämna vad det är jag mobbat Linn för hela helgen, moohahaha!
Det är första kvällen i Flen och vi åker till ett Ica (antagligen Flens enda) och ska köpa bl.a en varsin godispåse.
Linn: Becca, ta inte en för stor påse nu! (stark betoning i rösten)
Jag: Haha, ska väl försöka.
Summeringen:
Min godispåse: 20.91 kr
Linns godispåse: 36.01 kr
Resultatet talar för sig själv...

Trevlig och avslappnad helg blev det iaf! Och som avslut tänkte jag härma Linn och lägga ut en bild som är ett typiskt exempel på våran humor, vår otroligt sjuka men ändå underbara humor.



XOXO /R

596 kr fattigare



Dagens inköp:
stickad tröja(t-shirt?), h&m jeans.

Någonting jag var i behov av, det plus en bh. Men vid 500 kr sträcket sa ekonomin ifrån. Jag är inte lika rik som alla andra.
Blev i alla fall en trevlig stadstur med min kära vän Ankan, sånt är aldrig fel!

Jag känner mig ganska kortfattad nu, men jag har en anledning. Jag och min allra käraste strängnäsbonde Linn ska ju som sagt till Flen över helgen, och jag har inte börjat packa än (som jag för övrigt sa att jag skulle börja med igår).
Jag och packa går inte ihop helt enkelt.
Varför? Om jag så själv visste. Jag tycker bara inte om att göra det. Antingen glömmer jag något superviktigt, eller så tar jag med mig alldeles för mycket och riskerar att knäcka ryggen när jag bär på det (vilket jag inte kan riskera nu när min rygg redan är knäckt, ajaj).
Och så är jag så otrolig seg på att komma igång också, som ni kanske märkt. Jag vet inte ens vilken väska, eller hur många, jag ska ha med mig. Detta bådar inte gott kan jag säga direkt...
Jag har i alla fall till fyra på mig, för då kommer min kära mor och hämtar upp mig här hemma, så ska vi väl försöka hinna med till 16:35 tåget. Skulle vara ganska kul det, med tanke på att jag och Linn ska försöka mötas upp på samma tåg i Eskilstuna. Hur detta slutar återstår att se.

Bestämde mig äntligen för vilken väska det blir jag tar med mig nu! Så nu är det dags att ta tag i den där förbaskade packningen.
Skriver igen på söndag, trevlig helg allihopa!

XOXO /R

Första riktiga blogginlägget

Det tog sin lilla tid, men nu känner jag mig faktiskt ganska klar med den här bloggen. Har dock inte bestämt mig än om jag ska fortsätta blogga på den här eller på min bloggspace blogg (ni kan även kolla in den, http://holycrap.bloggspace.se). Hur som haver kommer jag nog skriva på denna tills jag bestämt mig för vilken, fast vad det lutar mot just nu är att när jag fått bättre koll på designen på blogg.se så blir det denna blogg som gäller framöver.

Nog om det, nu ska jag gå och börja packa, för imorn blir det Flen för min och Linns del! Ska bli massa mys det.
Och innan 16:35 tåget lämnar Västerås tågstation blir det även stan med Ankan en stund. Massa mys det med.

XOXO /R

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0